Какво представлява залагането на лотария?

Какво представлява залагането на лотария?

Както подсказва самото име, залагането на лотария се отнася за поставянето на паричен залог за тегленето от лотарията - по-точно кои числа ще бъдат изтеглени.

Избирате числата, които смятате, че ще бъдат изтеглени и ако предположението ви е вярно - печелите, обикновено под формата на пари в брой. Размерът на печалбата зависи изцяло от числата, които сте познали правилно.

Как работи залагането на лотария?

Залагането на лотария не е същото като да си купите билет за официалното теглене.

От гледна точка на избирането на числа може и да е същото, но реално не си купувате лотариен билет за официалното теглене. Залозите на лотария се провеждат от отделна независима компания, която по никакъв начин не е свързана с лотарийния оператор.  Съответно ако сте направили печеливш залог, печалбата ще се изплати от независимата компания, а не от лотарията.

Например залагате какви ще са числата от тегленето на американската лотария Пауърбол и печелите всички числа от тегленето. Вие не печелите джакпота от лотарията и тя не ви дължи нищо - вместо това вие имате печалба към компанията, при която сте направили своя залог и те ще ви изплатят съответната печалба.

Обикновено независимите компании се стремят печалбите за познатите числа да отговарят на тези на лотариите, за да не се чувстват потребителите ощетени по какъвто и да било начин.

Така независимата компания предлага еднакви печалби за всяко ниво на познати числа, включително и джакпота. Така при печалба ще е почти същото като да спечелите от реалната лотария.

Например залагате на числата от американската лотария Пауърбол и познавате пет числа (но не и топката за джакпота). Това ви носи печалба от второ ниво, която е около 800 000 евро. Независимата компания, при която сте заложили ще ви плати също толкова.

Как независима компания може да си позволи да изплати джакпота от лотарията?

Независимите компании за лотарийни залози използват модела за застраховано залагане, което означава, че всеки един залог към тях е застрахован. Така те изплащат малките печалби директно от приходите, които получават от залозите на потребителите. По-големите печалби и джакпотите се покриват от застрахователния модел на компаниите.

С този модел компаниите предлагат на своите играчи гарантирано изплащане на огромни печалби и джакпоти, подобно на лотарийните оператори по цял свят.

Защо просто да не си купя билет за лотарията?

Офертите на компаниите за лотарийни залози са по-различни - те не предлагат физически билети. Всичко се прави онлайн и тъй като те са независими - нищо не е обвързано с лотарийния оператор.

Заради това тези компании могат да предложат по-голяма свобода на залози - безплатни такива, специални оферти и уникални неща като например двоен джакпот.

Заради специалните джакпот оферти, независимите компании за лотарийни залози могат да предложат на играчите много по-големи парични печалби.

Компании, които предлага професионално услутата са: www.jackpot.com и www.1xbet.com

 

Jackpot | 1xBet | Статии |